Waarom EPDM

Sinds enige jaren passen wij uitsluitend nog EPDM dakfolie toe. De redenen zijn vanwege de nieuwe voorschriften van de brandverzekeringen die het branden op daken zeer aan banden heeft gelegd, waarbij het voor de partikuliere dakbezitter bijna niet meer mag worden toegepast.

EPDM is een synthetisch rubberfolie met een dikte van 1,2 tot 2,0 mm welke op grote rollen wordt aangeleverd zodat het dak veelal in één keer kan worden bedekt zonder naden. Deze folie wordt met een kontaktlijm die op het dak wordt gespoten aangebracht. Deze kan veelal over de bestaande dakbedekking worden aangebracht zodat de kosten van het verwijderen hiervan worden bespaard. Tevens is het risico van een open dak bij slechte weersomstandigheden minimaal.

EPDM is zeer elastisch, 400%, wordt niet door UV-straling aangetast en heeft daardoor een zeer lange levensduur. Na 50 jaar heeft het materiaal nog een rek van 150%. Aan het einde van de levensduur is het zeer eenvoudig het materiaal gescheiden af te voeren, wat een grote duurzaamheid tot gevolg heeft.

Door zijn wortelwerende eigenschappen is het derhalve heel goed toe te passen bij zgn Groen daken.

De meest toegepaste dakbedekking tot nu toe is de bitumen dakbaan. Deze heeft echter een levens duur van ca 20 jaar, afhankelijk van de gebruikte kwaliteit en wie het heeft aangebracht

Wanneer U een dergelijke dakbedekking heeft dan bestaat uiteraard het risico van een lekkage, met soms grote gevolgen wanneer deze niet tijdig wordt onderkend. Wij kunnen uw dak zonder kosten inspekteren zodat U in ieder geval met een gerust hart kunt slapen. Indien U een prijsindicatie of een offerte wilt kunt U uw gegevens van Uw dak invoeren en heeft U binnen 2 dagen een prijs indicatie. 

 

EPDM heeft een levensduur van minimaal 50 jaar!

waaromepdm1_001
waaromepdm2_001
waaromepdm3_001
waaromepdm4_001
waaromepdm5_001
waaromepdm6_001
waaromepdm7_001
waaromepdm8_001
waaromepdm9_001
waaromepdm10_001
waaromepdm11_001
waaromepdm14_001
waaromepdm16_001